Zapisy na nasze sobotnie warsztaty bezglutenowego wegańskiego gotowania już ruszyły! Jeśli macie ochotę wziąć w nich udział, zajrzyjcie na stronę Dni Alergii, gdzie znajdziecie wszystkie szczegóły dotyczące zapisów. Ale spieszcie się 🙂 Wspólnie przygotujemy: 1) niezbędne na polskim świątecznym stole pierogi, z ciasta gryczanego zaparzanego, z dwoma wersjami nadzienia – na słodko z suszonych śliwek, podawane z musem jabłko-mango oraz wytrawne z farszem ziemniaczanym z cebulką i tofu; 2) gryczano-kukurydziane chlebki ekspresowe z patelni (flatbready), które z powodzeniem zastępują chleb i są szybkie do przygotowania; podamy je z domowym smalczykiem wegańskim, świeżą bazylią, białą rzodkwią i kiszonym ogórkiem; 3) a na słodko… budyń z mąki kasztanowej, czyli świąteczna, aromatyczna wariacja na temat popularnego deseru. Uczestników oraz obserwatorów warsztatów poczęstujemy także bezglutenowo-bezcukrowo-wegańskimi pierniczkami 🙂 Będzie pysznie!
A tak wygląda nasze menu w formie graficznej 🙂