Kochani! Dziś kolejny wielki dzień w moim życiu! Premiera trzeciej, ostatniej części mojej bezglutenowej trylogii, napisanej wspólnie z Wandą Gąsiorowską dla wydawnictwa Bukowy Las. Jeśli czegoś nie było w „Kuchni polskiej bez pszenicy” lub w „Świętach bez pszenicy”, to zapewne będzie właśnie w tej książce. Przepisy na sylwestra i karnawał, walentynki, tłusty czwartek, spotkania przy grillu, Dzień Dziecka, urodziny, Halloween oraz na różne inne okazje. Mnóstwo wspaniałych tortów, chrupiących faworków i pulchnych pączków. Kuszące desery i rozmaite pieczywo. Słodkości, przekąski, zupy, dania główne, dodatki, napoje i wiele, wiele innych. W tej książce znajdziesz ponad 300 nowych bezglutenowych i bezcukrowych przepisów, z czego niemal wszystkie są także bezmleczne, a niemal 200 jest całkowicie wegańskich! A do tego jeszcze więcej zdjęć 🙂 Zachęcam was do przeczytania obszernego opisu książki „Bez pszenicy na każdą okazję”, który zamieściłam w Kulinarnej Czytelni. I oczywiście do kupowania, czytania, gotowania, smakowania i dzielenia się ze mną swoimi wrażeniami!
Łącznie w naszych trzech książkach znajdziecie niemal 900 przepisów. To naprawdę mnóstwo bezglutenowych pyszności! Większość przepisów stworzyłam ja, w mojej małej kuchni, pracując na całym etacie i zajmując się przy okazji jeszcze innymi rzeczami. A do tego zmagając się z Hashimoto…
Te książki to owoce kilku lat doświadczenia ze zdrowym odżywianiem oraz dietą bezglutenową. Trzy lata bardzo intensywnego gotowania i pisana. Przedsięwzięcie, które dopiero teraz, po ukończeniu, pokazuje swoje rozmiary – w postaci trzech szerokich grzbietów na półce. Może kiedyś przygotuję osobny wpis o tym, jak to jest tworzyć tego typu książki 🙂
Czekam na wasze reakcje, opinie, zdjęcia! Życzę przyjemnej lektury i dużo smacznego 😀