Kulinarne

Trylogia „bez pszenicy”, czyli trzy książki z przepisami bezglutenowymi i bezcukrowymi, a w większości także bezmlecznymi, a nawet całkowicie wegańskimi. W tych trzech książkach znajdziecie, oprócz niemal 900 bezglutenowych przepisów, także mnóstwo praktycznych porad dotyczących bezglutenowego gotowania oraz zamienników produktów.

 
Okładka książki „Bez pszenicy na każdą okazjꔄBez pszenicy na każdą okazję. Ponad 300 nowych bezglutenowych przepisów, m.in. na urodziny, walentynki, tłusty czwartek, Dzień Dziecka”

wydawnictwo: Bukowy Las
premiera: 26 października 2016 r.
liczba stron: 533 (razem z wkładkami fotograficznymi)

rozdziały z przepisami: Sylwester i karnawał, tłusty czwartek, walentynki, spotkania przy grillu, Dzień Dziecka, Halloween, urodziny, na każdą okazję, pieczywo, napoje i alkohole, przepisy podstawowe i dodatki

Łącznie w książce znalazło się 318 nowych bezglutenowych przepisów, z czego niemal 300 nie zawiera nabiału, a około 200 jest całkowicie wegańskich! W większości przepisów nie ma soi, w wielu słodkościach nie ma orzechów, kakao czy czekolady, wśród chlebów są przepisy również bez drożdży czy zakwasu. Dzięki tej różnorodności z naszych książek mogą korzystać osoby z różnymi pokarmowymi alergiami. Każdy znajdzie tu coś dla siebie.

Szczegółowe informacje na temat zawartości książki oraz linki do recenzji znajdziecie w Kulinarnej Czytelni.


 
Okładka książki „Święta bez pszenicy”„Święta bez pszenicy. Ponad 250 bezglutenowych przepisów na Boże Narodzenie, Wielkanoc i… na co dzień!”

wydawnictwo: Bukowy Las
premiera: 15 listopada 2015 r.
liczba stron: 440
rozdziały z przepisami: Boże Narodzenie, Wielkanoc, pieczywo, przepisy podstawowe i dodatki

Łącznie w książce jest dokładnie 261 nowych bezglutenowych przepisów, z czego ponad 240 jest beznabiałowych, a ponad 150 całkowicie wegańskich.

Ważna informacja: przepisy z tej książki są przydatne nie tylko w czasie wspomnianych w tytule świąt 🙂

Szczegółowe informacje na temat zawartości książki oraz linki do recenzji znajdziecie w Kulinarnej Czytelni.


 
„Kuchnia polska bez pszenicy. Ponad 300 sprawdzonych domowych przepisów”

wydawnictwo: Bukowy Las
premiera: 8 października 2014 r.
liczba stron: 368
rozdziały z przepisami: pieczywo, śniadania, zupy, dania mięsne i rybne, dania wegetariańskie i wegańskie, przekąski, słodkości, przepisy podstawowe i dodatki

Łącznie 307 bezglutenowych receptur!

Szczegółowe informacje na temat zawartości książki oraz linki do recenzji znajdziecie w Kulinarnej Czytelni.

 

Zapraszam do polubienia profilu książek na Facebooku i śledzenia najnowszych informacji:

www.facebook.com/kuchniapolskabezpszenicy/