Na Kuchennym Progu

Potrawy bez glutenu, cukru, nabiału, wegańskie :: Książki kulinarne i dziecięce :: Spotkania i warsztaty :: Recenzje :: Różności
akcje promocyjne

Ruszyły zapisy na sobotnie warsztaty!

17 listopada 2015

Ruszyły zapisy na bezglutenowe warsztaty kulinarne

Zapisy na nasze sobotnie warsztaty bezglutenowego wegańskiego gotowania już ruszyły! Jeśli macie ochotę wziąć w nich udział, zajrzyjcie na stronę Dni Alergii, gdzie znajdziecie wszystkie szczegóły dotyczące zapisów. Ale spieszcie się 🙂 Wspólnie przygotujemy: 1) niezbędne na polskim świątecznym stole pierogi, z ciasta gryczanego zaparzanego, z dwoma wersjami nadzienia – na słodko z suszonych śliwek, podawane z musem jabłko-mango oraz wytrawne z farszem ziemniaczanym z cebulką i tofu; 2) gryczano-kukurydziane chlebki ekspresowe z patelni (flatbready), które z powodzeniem zastępują chleb i są szybkie do przygotowania; podamy je z domowym smalczykiem wegańskim, świeżą bazylią, białą rzodkwią i kiszonym ogórkiem; 3) a na słodko… budyń z mąki kasztanowej, czyli świąteczna, aromatyczna wariacja na temat popularnego deseru. Uczestników oraz obserwatorów warsztatów poczęstujemy także bezglutenowo-bezcukrowo-wegańskimi pierniczkami 🙂 Będzie pysznie!

A tak wygląda nasze menu w formie graficznej 🙂

Menu na warsztaty kulinarne podczas Dni Alergii 2015